středa 21. února 2018

Ikebukuro zatím nepoznané

Ikebukuro, celkem známé místo v Toshima, Tokyo plné lidí, kteří nakupují do roztrhání těla a rádi jedí. Obchody a restaurace jsou tu prostě všude a s nimi ruku v ruce. Masy lidí prostě je to tam jako v mraveništi. Nemám moc ráda Tokyo a přiznám se, že jsem se čtvrtím jako Harajuku, Roppongi, Ikebukuro, Asakusa s radostí vyhýbala, ale tentokrát nebylo zbytí, protože nás Y. vzal do Sunshine City サンシャインシティ.


Tak hurá do Ikebukuro. V komplexu Sunshine City mají Aquarium, Planetarium a rozhlednu se zrcadly. Dále množství obchůdků, suvenýry a restaurace. Doporučuji si zakoupit v "conbini" vstupenku v předstihu i se vstupenkou jsme čekali 20 minut, bez ní si to snad ani neumím představit. Fronta byla celkem dlouhá a co hůř fronta byla i na záchody, ale jen na ty dámské. Zatímco chlapi jdou, vykonají potřebu, tak dámy tam dělají bůhví co, takže zatímco chlapi vešli a odešli, dámy závistivě sledovaly panský vchod v poměrně dlouhém zástupu. Dobrá rada: vykašlete se na frontu, v Aquariu mají toalety, takže no stress. Fronta před Aquariem už dávala znát, že uvnitř bude mega-nával a to se potvrdilo. Nic pro mě: malý prostor - hodně lidí, to opravdu nemusím, a proto je tu moje druhá rada, pokud chcete do Sunshine City Aquaria, pak jdete v pracovní den.  pracovních dnech je tam poměrně volno, protože všichni jsou v práci. 



Aquarium je celkem malé za hodinu ho zvládnete projít, speciální prostor je venku prostor s pelikány a tučňáky je velmi nápaditě řešený. Díváte se na ně zespoda, což je zajímavé, designově je prostor vyřešený geniálně a zapadá mezi výškové budovy. 


Co se výškových budov týče, doporučuji navštívit "tenboudai" rozhlednu s projekcí, zrcadly, virtuální realitou apod. Nabízí zážitky moderního Japonska. Pojďte se vsadit do kanónu, stát se živou koulí a proletět se nad Tokyo. Nebo se houpat na houpačce nad Tokyo. Obojí s brýlemi, které vás vezmou do virtuálního světa. Dále obrazovky s počasím. Chytíte se rukojeti deštníku a už sledujete, jak na "vás" padají peníze, či diamanty, když máte štěstí nebo taky žáby a medúzy, když máte více štěstí v lásce než ve hře. 



Mě nejvíce uchvátil tunel s projekcí "4 roční období". Kvetoucí sakury, střídala řeka se zlatými rybkami a listy leknínů, které zavály listy javoru a nakonec podlaha se stropem zamrzla s příchodem zimy. Kromě projekce v tunelu byla i zrcadla, takže podívaná za všechny peníze a já bych tam mohla sedět hodiny a hodiny. 


Rozhled z "tenboudai" je nádherný srovnatelný s tím, co vidíte z Tokyo Tower. Navíc prostor není přecpaný lidmi, takže za mě "tenboudai" ano, ale aquarium už nikdy více. Druhou polovinu rodinného výletu jsme si tedy užila o něco více, než tu část první i když rybičky byly krásné. Asi u mě platí, že všeho moc škodí a tím spíše moc lidí. Takara.

1 komentář: