sobota 11. dubna 2020

Sakury na sněhu

Ne nedělám si z vás srandu.
Jev, který se v Japonsku objevil po 50 letech. Právě před 50 lety v době sakura season nasněžilo. Překvapivý sníh koncem března byl příjemným zpestřením naší korona-chan situace. Tím lepší, že pro zábavu jsme nemuseli chodit moc daleko, byla prostě po ruce. 

fotografie převzata z FB skupiny Cool Japan 

Nasněžilo nám 29. března a musím říct, že to je poprvé, co jsme měli možnost si užít sníh v době, kdy jsme doma. Ono sníh v Japonsku vůbec sranda není. Lidé panikaří, vytahují sněhové řetězy, které pak rachotí po místních komunikacích, které jsou už většinou bez sněhu, čili rozhodně to není situace, kdy by Čech dával sněhové řetězy, ale na to už jsem si zvykla. Jiný kraj, jiný mrav...


Musím přiznat, že jsem si odvykla od klasických českých zim. Letošní zima byla opravdu mírná, takže očekávám masakr v létě. Už loni jsem chcípala a teď to bude ještě horší, tím jsem si jistá. 


S tím jak jaro probíhá a sakury už jsou v tuhle chvíli odkvetlé a Golden Week vypadá též neslavně, tak čerstvě napadaných 10 cm sněhu nám rozhodně bodlo. Není snadné zůstávat doma a je to o to horší, pokud máte doma neposedy, jak sami jistě dobře víte. 


Postavili jsme pár mini-sněhuláků a mini-iglů na víc jsme se nezmohli a za půl dne bylo po sněhu, protože rychle roztál, jak už to tak v Kanagawa prefektuře bývá. 
Sněží, sněží a to my moc rádi. Takara 

2 komentáře:

  1. My tady v Dobřichovicích máme sakury rozkvetlé právě teď. A jak jsem slyšel, právě se sněhová mračna houfují kdesi za německou hranicí, tak minisněhuláky ještě nevylučuju :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. super. Musím říct, že sakury na sněhu mají něco do sebe...

      Vymazat