pondělí 17. ledna 2022

První výlet v roce 2022

 A zase honem rychle na cesty. Školáci mají zimní prázdniny, které jsou od 25. prosince do 10. ledna a tím, že jsem ještě doma, tak jsem se snažila, aby si velkej prázdniny užil. Dostal sice pár úkolů za školy, ale nebyla to taková nálož jako v létě. Pouze pár krasopisných cvičení. Procvičovat kanji a to je všechno. V tuhle chvíli má umět 59 kanji. Zda je umí nebo ne se dozvíme v příštím velkém testu. 

Prozatím jsou prázdniny. V Pondělí 10.1. je volno protože jsou Seijin Shiki, což je Den Dospělosti, ceremonie, kdy dívky a chlapci se vyšňoří a slaví Vstup do dospělosti. Děvčata, či mladé ženy (20let) vstávají už brzy ráno, protože je třeba načesat, make up a kimono. No a taky jim většinou sněží, takže si chůzi ve sněhu v tradiční obuvi velmi užívají. Letos nasněžilo dřív, tak jim budu držet palce, ať mají slunečno. My už se budeme jen chystat do školy a kontrolovat, co je třeba. 

9. 1. nás čekají  "Dondon yaki" akce ve svatyni, při které se pálí staré talismany a také novoroční výzdoba. letos jdeme poprvé, takže tomu věnuji samostatný článek.

No a v mezi čase jsem děti brala do parku, hracího střediska, jidoukanu (centrum pro děti, kde si můžou hrát bezplatně) a také na bruslení. Velkej se tváří, že by se chtěl naučit na bruslení, tak jsem ho přihlásila do kurzu (2 měsíce, 8 lekcí) no a uvidíme, co z toho bude. No a vyrazili jsme také na výlet. Směr Yokohama.

Leden není nejlepší čas pro návštěvu přístavního města. Je zima a pěkně fouká, ale přesto jsme si to užili. Vyjeli jsme ze Sakuragichou. V Sakuragichou nastoupíte na "lanovku" Yokohama Air Cabin, která vás vezme blíž k přístavu a k Aka Renga Soko, což je velká budova postavená z červených cihliček, která fungovala jako sklad, ale v dnešní době hostí výtvarné akce a mezi budovami funguje kluziště. Odtud je to jen pár set metrů do přístavu. Celou cestu máte výhled na panorama Yokohamy v zádech a jdete směrem do Yamashita Parku. Tam jsou zaparkované velké lodě a taky jedna velká černá, která se jmenuje Hikawa Maru, pak je ještě jedna v Minato Mirai, to je bílá plachetnice a ta se jmenuje Nippon Maru. Obě jsme viděli, tak sem dám fotky. 

V Yamashita Parku jsme nepobyli moc dlouho, byla zima a hodně foukalo. Místo toho jsme se vydali do China Town. V Yokohamě je jedno z největších a nejkrásnějších. Mají zde krásný chrám zvaný Masobyo Temple a taky Emperor Guan´s Shrine je velmi blízko, ten jsem zatím nenavštívila, jen náhodou jsem ho objevila na mapě, když jsem hledala Masobyo. Taky tady mají Muzeum Triků a Zajímavé Aquarium, tam se chystáme příště. Kromě toho v únoru se tu slaví Čínský Nový Rok, což je vždycky podívaná. 

Jedním z lákadel je místní kuchyně, růžné knedlíčky, kachny apod. dále jahody na špejli a z nějakého důvodu i tapioky všech druhů a samozřejmě suvenýry a spousta pand všude možně, ale také věštců a medií, za 1100yenů vám přečtou osud z dlaně. 

Z China Town jsme se pomalu vydali zpátky. Minuli jsme Cosmo World, což je místní zábavný park a vydali jsme se do CupNoodles Museum. Mají zde akci "vyrob si svůj vlastní" nicméně spočívá to v tom, že si zakoupíte kelímek, ten pomalujete fixkami, a pak se postavíte do fronty a řeknete obsluze jakou příchuť chcete (1 ze 4) a vyberete 4 přísady (z nabídky 16) a máte hotovo. Pokud spěcháte, tak tuhle akci oželíte, protože vám sežere hodinu času minimálně, pokud nespěcháte, tak hurá do kreslení. Součástí muzea jsou vystavené balení nudlí od začátku vzniku instatních nudlí a bylo zajímavé najít obal, který se používal v roce, kdy jsem se narodila. Také máte možnost zhlédnout video, jak se vyrábí instantní rámen aj. je to velmi zajímavé (a poučné, pokud se zajímate o zdravou stravu). 



Odtud jsme se vydali kolem zábavního parku do Minato Mirai, kde kotví bílá plachetnice a máte možnost ji vyfotit společně s Yokohama Landmark Tower. A to byl celý výlet. Velkej brblal, že jsme nezašli do zábavního parku, ale to bude až zase příště s dalšími resty...Mějte se pěkně. Takara

2 komentáře:

  1. Opět perfektní čtení-děkuji
    Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Kruci, 59 kanji... To kdybych uměl, to bych si o sobě myslel! :-). Moc pěkný výlet.

    OdpovědětVymazat