středa 9. června 2021

Ashiya



Zdravím vás všechny. Nejprve bych vám chtěla poděkovat za podporu na IG a Youtube. Moc děkuju! Cíl 100 000 subscriberů na Youtube pořád stojí. V současné chvíli Ze stínu sakur má ještě volná místa pro 99795 subscriberů, tak pokud ještě nesledujete, tak určitě kliknout na odběr. Vlogy mám 5krát do týdne a různá témata z Japonska, takže si tam určitě každý něco najde :-) Tak a dneska se podíváme do města zvaného Ashiya. 


Ashiya je město s velkou koncentrací celebrit. Je to město, které má status. Celebrity, sportovci, ale i třeba vlastníci velkých subjektů jako je třeba Glico. Ashiya jako taková byla založena 1940 a stala se reprezentativním městem Hyógo Prefektury. Každý, kdo v Kansai něco znamená bydlí většinou v Ashiya. Samotné město není nijak velké má pouze 100 000 obyvatel. A kde Ashiyu naleznete?


Ashiya se nalézá v Kansai oblasti, Hyógo Prefektuře mezi městem Nishinomiya a Kóbe. S Ashiyou se pojí dokonce současná guvernérka Tokya: Yuriko Koike. A koho ze známých lidí tu najdete? Například Ryóji Noyori (vyhrál Nobelovu cenu), Haruki Murakami (spisovatel) Tsumasaburó Bandó (kabuki), nebo Takakeshó Mitsunobu (sumo) a spousta dalších. Ashiya je o statusu. Samozřejmě je tu i běžná populace, ne že ne, ale v jaké čtvrti se zrovna nacházíte je zjevné z budov kolem vás. 

Žijí zde, malíři, designeři, hudebníci, návrhaři, šéfkuchaři, herci, zpěváci, modelky, sportovci. Ashiya je o kultuře a umění. Také je to místo, kde lidé umí anglicky a francouzky plyně. Řada z nich studovala v zahraničí. 


Pokud patříte k vyšší společnosti, pak Ashiya pro vás bude to pravé, pokud jste spíše low key, tak si Ashiyu moc neužijete a budete si myslet, že se jedná o snobské město. A budete mít do určité míry pravdu. Pravidla, jak se chovat, a jak ne. Pořád myslet na osobní image. Pokud jdete do určitého supermarketu, tak se musíte obléct jako když jdete na svatbu a též manikura a udělané nehty a make up jsou běžný standart. Kosmetiky a kadeřnictví tady jedou a stejně tak květinářství a design s květinami.

                      

Jednotlivé byznysy spolu spolupracují, takže můžete najít kolaboraci například houslista a šefkuchař, kteří dají dohromady večeři na kterou se objednává a platí velké peníze. Dále se pořádají různé párty, kde se všichni tito umělci, sportovci, modelky, vlastníci byznysů setkávají ve velkém. Teď s koronou se nesetkávají, tak často a ve velkém, ale sem tam nějaká párty se pořádá...

Tak co myslíte, žili byste na takovém místě. Podělte se o své názory do komentářů a mějte se, co nejlépe. Takara

Žádné komentáře:

Okomentovat