čtvrtek 25. března 2021

Vzpomínky ze stínu sakur: sakura mánie 2016

Dnes to bude Sakura foto-článek. V Japonsku existuje řada odrůd Sakur. Základní dělení by mohlo být podle barev. Bílá a Růžová je základní barevnost, ale růžových sakur je nepřeberné množství. Kvetení Sakur je závislé od oblasti Japonska, kde se nacházíte. Jížní oblasti Japonska se mohou těšit na Sakury o něco dříve než severní oblasti, kde je chladnější klima.

Když brzy tak se můžete se sakurou setkat už na začátku února. Kanagawa pref. nemá moc růžových odrůd, ale nejdříve tu kvete Kawazu zakura. Jedná se o růžovou odrůdu Sakury, která kvete od poloviny února. Ale to není zdaleka vše, co v Kanagawě kvete. 

kawazu zakura 河津桜


Tsubakikanzakura 椿寒桜


Fuyuzakura 冬桜


Ookanzakura 大寒桜


Shuzenjikanzakura 修善寺寒桜


 Kiku-Shidarezakura (smuteční vrba)


Yae zakura


Atami zakura


Tohle určitě nejsou všechny odrůdy, ale snažila jsem se vypíchnout ty neznámější. Snad se mi to povedlo.  

Bílá klasika je prostě klasika, na kterou se můžete těšit koncem března nebo začátkem dubna. Hanami, domácí obento, pochutiny ala sakura na 100 způsobů, to vše na vás čeká z kraje dubna. Aleje sakur, všude kam se podíváte. Prostě nádhera. Je jasné, že Jaro je definitivně tady :-)

Sakura ve světle pouličních lamp má taky své kouzlo. Na fotce jsou sakury, které nám kvetou hned u nádraží. Fotka není moc kvalitní, tak se moc omlouvám, nicméně to nejdůležitější a sice barvy se zachytit podařilo, tak pro představu. Ranní cesta do práce a večerní návrat z práce rozhodně není nudný...Sakura už kvete a to znamená jen jediné a sice, že turistická sezóna v Japonsku právě začíná. Přestože emergency state je až do 21. března. Je jaro a člověku se chce prostě ven a na kovid nemyslí. Tak užívejte, ale masky a desinfekce s sebou. Přeji krásný první jarní týden (kalendářně) Takara

1 komentář:

  1. Tohle velké kvetení bych rád zažil na vlastní oči. Ale ani na fotkách to rozhodně není špatné :-).

    OdpovědětVymazat